Chef Abu Dzarrin,di lahirkan di johor pd thn 1983.Memulakan karier pada umur 19 thn di "The Andaman Resort, Langkawi".Pd thn 2002 beralih arah ke city hotel di "The Summit Hotel USJ" selama sthn,kemudian berpindah ke "Hotel Carcosa Seri Negara" selama 2 thn di Restoran Malay Fine Dining,m'pelajari segala masakan Melayu,Indian & Western.Next,bekerja di resort yg di iktiraf resort terbaik di dunia "The Four Season Resorts, Langkawi" pd thn 2006 & t'pilih utk mewakili hotel dan bergabung dengan tourism malaysia untuk membuat 'food promotion' di The Four Season Damascus, Syria.Pd thn 2007 dianugerahkn sbg pekerja terbaik .Now, meneruskan karier di "The Royale Chulan Hotel".Prnh memasuki pertandingan Culinaire Malaysia & memenangi pingat gangsa dan perak.Baru2 ini terlibat dalam Malaysian International Gourmet Festival 2009(MIGF).
No comments:
Post a Comment